Fietsverhuur

Op het fort zijn sinds het voorjaar van 2018 zeven fietsen beschikbaar voor verhuur.
Het gaat om 4 elektrische en 3 klassieke damesfietsen.
Voor gezinnen is er ook de mogelijkheid om een fietskar te huren.

Fort Liefkenshoek werd niet toevallig uitgekozen als uitvalsbasis om de Waaslandhaven en de daarachter liggende polders per fiets te verkennen. Van hieruit vertrekken namelijk heel wat routes. Wie zelf een route wil samenstellen, kan dat met behulp van de fietsknooppunten. Meer zin in een uitgepijlde route, dan zijn de Havenlandroute of het ‘Rondje Kallo’ een leuk alternatief.

 • Reservatie
  Bezoekers kunnen een fiets huren wanneer ze op het fort komen of deze op voorhand reserveren.

Reservatie is mogelijk via toerisme [at] beveren [dot] be (e-mail), telefoon of het contactformulier op de website.

!!! De reservatie is pas definitief na de betaling van 50% voorschot op het rekeningnummer BE31091000264555 met de vermelding voorschot fietsverhuur’. Huurders moeten het betalingsbewijs (afschrift van de bank) voorleggen wanneer ze de fiets(en) komen afhalen.

Terugbetaling van het voorschot is enkel mogelijk wanneer de huurder ten minste 5 dagen voor de gereserveerde datum annuleert.

 • Verhuurtijden
  De fietsen kunnen worden gehuurd voor een halve dag of een volledige dag. De dagdelen zijn als volgt bepaald:

Voormiddag: van 9.30 tot 13 uur (uiterlijk om 13 uur moet de fiets binnengebracht zijn)

Namiddag: van 13.30 tot 17 uur (uiterlijk om 17 uur moet de fiets binnengebracht zijn)

Volledige dag: van 9.30 tot 17 uur (uiterlijk om 17 uur moet de fiets binnengebracht zijn)

Wanneer een fiets niet binnen het afgesproken dagdeel wordt teruggebracht, zal het bijkomende dagdeel volledig in rekening worden gebracht.

Wanneer de inlevering meer dan 24 uur op zich laat wachten zullen de bepalingen uit punt 15 uit het retributiereglement van toepassing zijn. Voortijdige inlevering van de fiets geeft GEEN recht op terugbetalingen.

 • Tarieven
  Volgende huurtarieven zijn van toepassing.

Halve dag :
Gewone fiets: 7 EUR - Elektrische fiets: 12 EUR - Fietskar: 10 EUR  

Volledige dag:
Gewone fiets: 10 EUR - Elektrische fiets: 16 EUR - Fietskar: 10 EUR

!!! Opgelet: omwille van corona waardoor onze museumshop gesloten is en wij geen geld mogen ontvangen, zal er door gemeente Beveren een factuur worden opgemaakt en later aan u worden bezorgd.

Normale regeling: op Fort Liefkenshoek kan u ENKEL cash betalen. Er is GEEN banccontact aanwezig! U kan er wel voor kiezen om het volledige bedrag te betalen via overschrijving. U moet dan zeker een bankafschrift meebrengen als bewijs van betaling.

Terugbetaling van het overgeschreven bedrag is enkel mogelijk wanneer de huurder ten minste 5 dagen voor de gereserveerde datum annuleert.

 • Gebruikersvoorwaarden:
  De huurder moet een geldig identitietsbewijs (identiteitskaart, rijbewijs,...) kunnen voorleggen en minstens 16 jaar oud zijn. Huurders jonger dan 16 jaar moeten in het gezelschap zijn van een ouder, voogd of volwassen begeleider om een fiets te huren.

 • Fietsbijstand door Bike Assist:
  Fort Liefkenshoek voorziet voor huurders van fiesten een fietsbijstandsverzekering door Bike Assist die kan gecontacteerd worden in geval avn diefstal, pech of ongeval.

Fietsverhuur