Fietsverhuur

Op het fort zijn zeven fietsen beschikbaar voor verhuur. Het gaat om 4 elektrische en 3 klassieke damesfietsen. Voor gezinnen is er ook de mogelijkheid om een fietskar te huren.

Vanuit Fort Liefkenshoek kunt u de Waaslandhaven en de daarachter liggende polders per fiets verkennen. Stel zelf een fietsroute samen op het fietsknooppuntennetwerk van het Waasland of volg een uitgepijlde route van de Havenlandroutes.

 • Reservatie
  Bezoekers kunnen een fiets huren wanneer ze op het fort komen of deze op voorhand reserveren.

Reservatie is mogelijk via toerisme [at] beveren [dot] be (e-mail) of telefoon (03 750 12 90).

!!! De reservatie is pas definitief na de betaling van 50% voorschot op het rekeningnummer BE31 0910 0026 4555 met de vermelding voorschot fietsverhuur’. Huurders moeten het betalingsbewijs (afschrift van de bank) voorleggen wanneer ze de fiets(en) komen afhalen.

Terugbetaling van het voorschot is enkel mogelijk wanneer de huurder ten minste 5 dagen voor de gereserveerde datum annuleert.

 • Verhuurtijden
  De fietsen kunnen worden gehuurd voor een halve dag of een volledige dag. De dagdelen zijn als volgt bepaald:

Voormiddag: van 9.30 tot 13 uur (uiterlijk om 13 uur moet de fiets binnengebracht zijn)

Namiddag: van 13.30 tot 17 uur (uiterlijk om 17 uur moet de fiets binnengebracht zijn)

Volledige dag: van 9.30 tot 17 uur (uiterlijk om 17 uur moet de fiets binnengebracht zijn)

Wanneer een fiets niet binnen het afgesproken dagdeel wordt teruggebracht, zal het bijkomende dagdeel volledig in rekening worden gebracht.

Wanneer de inlevering meer dan 24 uur op zich laat wachten zullen de bepalingen uit punt 15 uit het retributiereglement van toepassing zijn. Voortijdige inlevering van de fiets geeft GEEN recht op terugbetalingen.

 • Tarieven
  Volgende huurtarieven zijn van toepassing.

Halve dag :
Gewone fiets: 7 EUR - Elektrische fiets: 12 EUR - Fietskar: 10 EUR  

Volledige dag:
Gewone fiets: 10 EUR - Elektrische fiets: 16 EUR - Fietskar: 15 EUR

De betaling van het resterende bedrag (na aftrek van het voorschot) kan ter plaatse gebeuren via mobiele overschrijving of daarna via gewone bankoverschrijving met mededeling 'Fietsverhuur Fort Liefkenshoek'.

 • Gebruikersvoorwaarden:
  De huurder moet een geldig identitietsbewijs (identiteitskaart, rijbewijs,...) kunnen voorleggen en minstens 16 jaar oud zijn. Huurders jonger dan 16 jaar moeten in het gezelschap zijn van een ouder, voogd of volwassen begeleider om een fiets te huren.

 • Fietsbijstand door Bike Assist:
  Fort Liefkenshoek voorziet voor huurders van fiesten een fietsbijstandsverzekering door Bike Assist die kan gecontacteerd worden in geval avn diefstal, pech of ongeval.

Fietsverhuur