Schooluitstappen

Geleid bezoek

Scholen kunnen het bezoekerscentrum bezoeken met een gids. De vergoeding voor de gids bedraagt 60 EUR voor 2 uur en 30 EUR per bijkomend uur. Een bezoek aan het fort kan in principe binnen een tijdsspanne van 2 uur afgewerkt worden. Eén gids begeleidt maximaal 25 personen. Voor grote groepen dient u dus twee gidsen of meer aan te vragen.

Beverse scholen betalen slechts 55% van de gidsenvergoeding – de rest wordt bijgepast door het gemeentebestuur.

Het belevingscentrum wordt steeds zonder gids bezocht, maar we kunnen wel een introductie in groep voorzien, waarbij kort wordt uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat en wat de bedoeling van het bezoek is.

Daguitstappen

Fort Liefkenshoek is de ideale uitvalbasis voor een daguitstap. Een bezoek aan het Fort kan perfect gecombineerd worden met een rondleiding in de Waaslandhaven, een bezoek aan het Verdronken Land van Saeftinghe of een excursie langs kreken en polders. Ook de toeristische troeven in het centrum van Beveren, zoals Kasteel Cortewalle en Hof ter Saksen, zijn maar een klein half uurtje rijden vanuit het Fort.

Raadpleeg de website van de gemeente Beveren voor meer informatie over de vele mogelijkheden of contacteer de dienst toerisme.

Gratis busvervoer

Beverse scholen kunnen voor de verplaatsing van en naar het fort gebruik maken van gratis busvervoer. Dit vervoer kan gereserveerd worden bij de dienst toerisme.