Fort Liefkenshoek niet bereikbaar via R2

6 jul 18

Op zaterdag 7 juli start de volgende fase van de Werken Waaslandhaven Noord - fase 6. Het einde van de werken is voorzien op 29 juli. Hierdoor is Fort Liefkenshoek niet bereikbaar via de R2 maar moet u omrijden via Kallo.

Er is een omleiding voorzien. Deze omleiding en de bijbehorende informatie kunt u raadplegen op http://www.werkenwaaslandhavennoord.be/nl/verloop-van-de-werken.

Wij willen u wel zeker onderstaande info meegeven om te vermijden dat u onverwacht in de tolzone van de Liefkenshoektunnel belandt.

De afrit 11 Waaslandhaven-Noord op de Ring R2, die men komende van de E34, normaliter gebruikt om het Fort Liefkenshoek te bereiken, is afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer dat zich op de Ring R2 komende van de E34 bevindt en naar het Fort Liefkenshoek rijdt , MOET de Ring R2 verlaten op het afrittencomplex Waaslandhaven-Zuid (afrit 10).

Zo komt men op het “rondpunt Kruipin”. Op dit rondpunt  volgt men de pijlen “Doel” en  “Haven 1500 – 2000”. Via de Steenlandlaan, de Kallosluis en de Ketenislaan bereikt men het Fort Liefkenshoek.

Opgelet : Wie op de afrit Waaslandhaven-Zuid de Ring R2 niet verlaat, kan na  Beverentunnel niet meer af de Ring R2 en belandt op het tolplein.

 Wie vanuit rechteroever uit de Liefkenshoektunnel komt, neemt na de Liefkenshoektunnel de eerste afslag rechts ‘Doel’ en ‘Haven 1500 -2000’ en onmiddellijk hierna de afslag “Haven 1966 – 1995”. Zo bereikt men de “rotonde Geslecht” waar men rechtdoor rijdt de Sint-Annalaan in en aan de Scheldedijk draait men links de Ketenislaan in.

 Wie uit de richting Beveren en Melsele komt en uit Kallo is, rijdt door Kallo, steekt de Kallosluis over en rijdt via de Ketenislaan naar het Fort Liefkenshoek.

Wie uit de richting Vrasene, Verrebroek en Kieldrecht komt, rijdt best via de Provinciale Baan N451, naar de “rotonde ’t Wit Huis”, waar het de Schoorhavenweg inrijdt. Op het einde van de Schoorhavenweg draait men rechts af. Via de Hoogschoorweg, rondpunt Hazopweg, Hazopweg bereikt men de rotonde Hazopweg/Steenlandlaan (met “kunstige container”). Daar draait men linksaf de Steenlandlaan op. Zo bereikt men het rondpunt Kruipin. Op dit rondpunt volgt men de pijlen met “Doel” en “Haven 1500- 2000”. Via de Steenlandlaan, de Kallosluis en de Ketenislaan bereikt men het Fort Liefkenshoek.

Wie uit Doel komt, rijdt op het rondpunt Blikken/Oostlangeweg rechts de Blikken op en komt zo via de Hoogschoorweg, het rondpunt Hazopweg en de Hazopweg op het rondpunt Hazopweg/Steenlandlaan (met kunstige container). Daar draait men linksaf de Steenlandlaan op. Zo bereikt men het rondpunt Kruipin. Op dit rondpunt volgt men de pijlen met “Doel” en “Haven 1500- 2000”. Via de Steenlandlaan, de Kallosluis en de Ketenislaan bereikt men het Fort Liefkenshoek.

Ook belangrijke wijzigingen voor het verkeer dat het Fort Liefkenshoek verlaat. Best is dat al het verkeer (uitgezonderd Doel) dat het Fort Liefkenshoek verlaat de Ketenislaan volgt, de Kallosluis oversteekt en via de Steenlandlaan naar de rotonde Waaslandhaven-Zuid rijdt, waar het verkeer alle richtingen uit kan. Verkeer naar Doel volgt de wegwijzers naar Doel bij het verlaten van het fort.

Voor het fietsverkeer naar het Fort Liefkenshoek wijzigt er niets.