Fortenapp: ontdek het fort met Achille

De Fortenapp is ontwikkeld door GeheugenCollectief voor de forten Liefkenshoek, Duffel, Kessel en Liezele (de museale forten in de Antwerpse fortengordel) onder leiding van Joachim Piens, fortencoördinator van de provincie Antwerpen en door de deelnemende forten en de provincie gezamenlijk gefinancierd. In vier forten ga je met de erfgoed-app op zoek naar Achille. Hij leidt jou en je (klein)kinderen door 500 jaar geschiedenis.

Via leuke opdrachten leer je spelenderwijs alles over het fort, de geschiedenis, de bewoners van vroeger en vandaag. Doe mee en ontdek de geheimen van onze forten!

Fort Liefkenshoek
Ga met Achille 500 jaar terug in de tijd en bezoek het fort Liefkenshoek. In dit goed verborgen bolwerk kon men de Schelde afsluiten. Benieuwd wat dit bijzondere fort te bieden heeft? Achille leidt je graag rond.

Wat moet moet je als bezoeker doen om de fortenapp te activeren?

  1. Eerst en vooral de Erfgoedapp installeren op de smartphone. Die is eenvoudig én bovendien gratis op te halen in zijn appstore/playstore. Voor het installeren van de app is internet nodig. De bezoeker kan dit op voorhand thuis installeren, eens geïnstalleerd, werkt de app volledig offline.
  2. Na de installatie van de Erfgoedapp, moet de bezoeker de tour downloaden via het kompas. Daarmee maakt de bezoeker verbinding met het spel op de site Liefkenshoek.
  3. Ten slotte scant de bezoeker het eerste plaatje van de app. Hij krijgt meteen een verwelkoming op het scherm van zijn telefoon en de eerste opdracht te lezen waarmee hij op de site op zoek moet gaan naar het volgende bordje. Daar aangekomen scan je opnieuw en krijgt je info over plaats waar je staat en een nieuwe opdracht.

Na 5 opdrachten is de zoektocht op Fort Liefkenshoek ten einde. De bezoeker kan dan met Achille ook het Fort van Kessel, Duffel of Liezele gaan verkennen.