Groepen

Bezoekerscentrum

Vrij bezoek

Het bezoekerscentrum kan tijdens de openingsuren gratis bezocht worden. Van groepen groter dan 10 personen worden wij graag vooraf op de hoogte gebracht, dit om het bezoek voor iedereen aangenaam te laten verlopen.

Begeleid bezoek

Het fort kan elke dag met een gids bezocht worden behalve op maandag. De vergoeding voor de gids bedraagt 60 EUR voor 2 uur en 30 EUR per bijkomend uur. Een bezoek aan het fort kan in principe binnen een tijdsspanne van 2 uur afgewerkt worden. Eén gids begeleidt maximaal 25 personen. Voor grote groepen dient u dus twee gidsen of meer aan te vragen.

Beverse scholen en verenigingen aangesloten bij een Beverse adviesraad betalen slechts 55% van de gidsenvergoeding – de rest wordt bijgepast door het gemeentebestuur.

Belevingscentrum

Een bezoek aan het belevingscentrum is altijd vrij en kan elke dag tijdens de openingsuren gratis bezocht worden. Van groepen groter dan 10 personen worden wij graag vooraf op de hoogte gebracht, dit om het bezoek voor iedereen aangenaam te laten verlopen.

Dagexcursies

Fort Liefkenshoek is de ideale uitvalbasis voor een daguitstap. Een bezoek aan het Fort kan perfect gecombineerd worden met een rondleiding in de Waaslandhaven, een bezoek aan het Verdronken Land van Saeftinghe of een excursie langs kreken en polders. Met rederij Riverstar kan u vanaf Fort Liefkenshoek ook een boottocht maken op de Schelde. Meer info over deze boottocht vindt u hier.

Ook de toeristische troeven in het centrum van Beveren zoals Kasteel Cortewalle, Hof ter Welle en Hof ter Saksen, zijn maar een klein half uurtje rijden vanuit het Fort.

Meer informatie en reservaties

Gemeente Beveren - dienst toerisme
Grote Markt 2
9120 Beveren
03 750 15 80
toerisme [at] beveren [dot] be

Raadpleeg de website van de gemeente Beveren voor meer informatie over de andere toeristische troeven en arrangementen voor groepen.